Mining Virüsü Nasıl Temizlenir?

Mining Virüsü Nasıl Temizlenir?

Bitcoin madenciliğinin ne olduğunu bilmiyor olabilirsiniz ama belki de sizden habersiz bilgisayarınızda bitcoin mining yapılıyor olabilir. Bu yazıda "bitcoin mining virüsü nedir?", "bitcoin mining virüsü nasıl temizlenir?", "bitcoin mining virüsü nasıl anlaşılır?" benzeri sorulara cevap vereceğiz.

Bitcoin Virüsü nedir? 

Kripto para birimleri arasında en çok bilinen ve duyulan elektronik para birimi. Belki de çoğumuzun duyduğu bitcoin madenciliği (bitcoin mining) yani hani şu ekran kartlarını alıp tüm gücüyle çalıştırma muhabbetine madencilik diyoruz. Siz farkında olmadan kötü niyetli kişiler belki de bilgisayarınıza mining virüsü yerleştirip üzerinizden para kazanıyor olabilir. Bitcoin virüsü nedir? Bitcoin virüsü nasıl bulaşır? Bitcoin virüsü nasıl temizlenir? Mining virüsü kaldırmanın yolu nedir? tarzı sorulara bu yazımızda cevap vereceğiz.

Bitcoin Virüsü Nasıl Anlaşılır?

Mining virüsü bilgisayarın işlemci ve grafik işlemcisini ciddi derececede çalıştırır. Eğer bilgisayarınız normal çalışma seviyesinden daha fazla çalışıyor ise bilgisayarınızda mining virüsü bulaşmış olabilir. Virüsün bulaşıp bulaşmadığından emin olmak için Malwarebytes-Anti-Malware veya Kaspersky Anti-Virus programı ile sistemi taratmak. Tarama sonucunda PUB.BitcoinMiner vb. gibi dosyaları ile karşılaşırsanız bitcoin virüsüne maruz kalmışsınız demektir.

Mining Virüsü Nasıl Temizlenir?

Malwarebytes-Anti-Malware, Kaspersky Anti-Virus, Adwcleaner vb. gibi programlarla derin tarama yaparak virüsü ortadan kaldırabilirsiniz.

Eğer bu yöntemler işe yaramadıysa lütfen yorumda belirtin.

Yorum yok