Microsoft, Windows 7'ye Verdiği Desteği Çekecek

Microsoft, Windows 7'ye Verdiği Desteği Çekecek

Microsoft, Windows 7'ye Verdiği Desteği Çekecek !


Bildiğiniz üzere Microsoft firması geçtiğimiz ayalarda Windows Xp'ye verdiği desteği kesmişti. Microsoft şimdi ise Windows 7'ye verdiği desteği sonlandırmayı planlıyor. İşin aslında Windows 7 işletim sistemi halen yeni bir işletim sistemi ve Microsoft'un bu işletim sistemine 2020 yılına kadar destek vermesi bekleniyordu.

Bu hamle Windows 7'nin eski veya kötü bir işletim sistemi olduğundan değil, Microsoft'un daha çok yeni işletim sistemlerine yoğunlaşmak istemesinden kaynaklanıyor. Microsoft firması özellikle Windows 8'den sonra çıkacak olan Windows sürümüne fazlasıyla güveniyor ve bu işletim sistemini geliştirmeye tüm gücünü harcamak istiyor. Muhtemelen bu nedenle Windows 7'ye vereceği desteği kesmeyi hedefliyor.

Daha öncesinden de bahsettiğimiz gibi belirtiğimiz gibi Windows 7'nin desteğinin 2020 yılına kadar sürmesi bekleniyordu. Ancak görünüşe göre Microsoft'un Windows 7'ye vereceği destek 2015 yılında bitecek. 2015 yılından sonra sadece anlaşmalı olan şirketler yada kuruluşlara Windows 7 ile ilgili destek verecek. Bu da şu anlama geliyor ki örneğin Samsung firması laptopları için Microsoft ile anlaşırsa Samsung'un laptopları Windows 7 güncellemelerini almaya devam edecek. Microsoft'un Windows 7'ye olan desteğini bu kadar çabuk kesmesi gerçekten şaşırtıcı bir durum ancak muhtemelen bu hamle yeni Windows işletim sisteminin ön hazırlığı.

Kaynak : Webtekno