Windows 9'dan ilk sinyal !

windows 9 , windows 9 ne zaman çıkar

Microsoft, Windows 8.1 Update 1'i bahara yetiştirmek için çalışıyor. Güncelleme hakkında bilgiler ise çoktan gelmeye başladı. Buna göre Update 1, çok büyük değişiklikler yapmayacak ancak fare ve klavye kullanıcılarını modern arayüze alıştıracak yenilikler içerecek.
Söylentiler, Windows 9'un modern uygulamaları pencerede çalıştırmaya izin vereceğini söylüyor. Bahar aylarında gelecek Windows 8.1 Update 1'in yapacağı değişiklikler arasında da firmanın buna hazırlık yaptığını görüyoruz. Sızan ekran görüntülerinde Update 1'in modern uygulamaları görev çubuğuna sabitlemeye izin verdiği gözleniyor. Bunun yanında modern uygulamalarının üst tarafında uygulamayı küçültmek ve kapatmak için yeni düğmeler eklenmiş bulunuyor.
Microsoft, bu değişiklikleri gerçekten yaparsa, "modern" arayüzü Windows'u fare ve klavyeyle kullananlar için daha elverişli bir hale getirmiş olacak. Değişiklikler modern arayüz için belki geri adım olacak, ancak Windows Store için ileri adım olacağından şüphe yok. Windows 8 uygulamalarına modern arayüz dışında erişebilmek, onlara yeni olanaklar sunacak, muhtemelen masaüstü kullanıcılarının Store uygulamalarına erişimini artıracaktır.
Kaynak : Chip Online